Cele zece porunci ale turismului pe munte

1.Sa nu întreprinzi o ascensiune ce-ți depășește puterile. Tu trebuie sa învingi muntele, nu el pe tine! Sa-ți fixezi un obiectiv pe care sa-1 poți atinge, dar sa știi - de va trebui - sa renunti la el și sa faci stânga împrejur cât mai este timp. Sa nu fii grăbit și sa nu încerci sa stabilești recorduri de viteza. Sa nu ai mania piscurilor, dar nici sa nu ocolești dificultatea în variatele ei forme.
2.Sa pregătești în amănunt orice excursie, fie ca vei merge singur, ori cu prietenii sau cu ghizi. Un ignorant sau un neputincios care are nevoie de o guvernanta alpina este, în munți, pur și simplu ridicol. Pregătirea intelectuala trebuie sa fie tot atât de competenta ca și echipamentul alpin. Sa cunoști mediul în care te miști și sa-i înțelegi fenomenele. Sa nu-ți încarci stomacul si sa nu ai pretenția sa te alimentezi cu icre negre sau stridii. Idealul tău alpin sa fie acela de a gusta cu aceeași plăcere o duminica frumoasa pe un vârf de delușor, ca si cu alt prilej, pe un abrupt din cele mai grele. Nu este nevoie sa fii de la început un desăvârșit cățărător. Sa nu pățești ca acela care, de atâtea stânci și pereți, nu mai poate vedea muntele. Sa nu uiți ca munții sunt bogați în primejdii, dar în același timp, sa știi ca având prudenta, spirit de prevedere și inteligenta le poți învinge.
3.Sa nu uiți în munți ca ești o ființă civilizata. Bucuria și puterea nu se confunda cu mitocănia, brutalitatea si grosolănia. Adu-ți aminte ca încă de la gara și în tren educația ta, în general, și cea sportiva, în special, sunt puse la încercare. Daca ții, poți sa iei cu asalt piscurile, dar sa nu faci asta in vagon.Ca sa devii cățărător îndrăcit nu e nevoie sa faci echilibristica pe scările sau tampoanele vagonului. Sa nu consideri frânghia și colțarii ca o emblema a breslei tale, care se cere expusa.Sa nu periclitezi cu sculele tale (schiuri, pioleți, etc. ) ochii și hainele vecinilor si sa nu le umpli urechile cu trăncăneli si hohote de ras. Daca întâlnești un drumeț solitar saluta-l și resaluta-l și dacă crezi ca e cazul sa-l critici, fa-o cel puțin atunci când nu te mai poate auzi. Nu-ți imagina ca devii un alpinist utilizând un jargon de munte, artificial. De asemenea nu e cazul sa-ți ștergi nasul cu degetele numai pentru ca ai îmbrăcat un costum de oraș.
4.Sa nu profanezi peisajul pe care îl străbațiși sa nu împodobești natura cu cioburi de sticla, hârtiuțe, cutii de sardele și alte rămășite. Amintește-ți ca și alții, după tine, vor voi sa bea la izvorul pe care îl murdărești fără rost. Tăblițele de marcaj nu sunt menite sa servească drept tinta pentru proiectilele tale improvizate si nici nu trebuie sa le schimbi orientarea dintr-o gluma deplasata. Sa nu lași deschise porțile stanelor si ale împrejmuirilor, caci poți provoca pagube proprietarilor si discreditezi noțiunea de "drumeț". Din aceleasi motive: sa nu sari peste îngrădiri și sa nu te inviți nepoftit nici chiar in claia de fan ce o vezi in proprietatea cuiva. Canta daca iti face placere, dar cu măsura si acolo unde este locul. Chiuiturile se potrivesc rareori cu gâtlejul tău și nici nu fac placere semenilor tai. Nu tipa fără rost , tulburi inutil oamenii si animalele. Aprinde focuri numai dacă este absolut necesar, supraveghează-le atent si la urma stinge-le complet. Nu arunca pietre si cauta sa mergi astfel incat sa nu provoci caderea lor, chiar daca ai convingerea ca nu te urmează nimeni. Pe drumuri umblate si in locuri expuse se recomanda sa nu faci nudism si nici semi-nudism. Altfel insa profita de aer si de soare cat poti mai bine. Cum te apropii de locuri populate, urmeaza regulile convenientelor sociale.
5.Fii bun camarad!Daca ești conducător, evita sa fii autoritar sau încăpățânat, încrezut sau îngâmfat, da dovada de spirit de înțelegere și răbdare. Nu fi zgârcit cu avutul tău, nici cu cunoștințele tale. Hotărârile să-ți fie determinate de capacitatea de rezistenta a celui mai slab. Abandonând pe cineva in munți, îl vei avea poate pe conștiință. Daca tu ești cel condus, adaptează-te aceluia care cunoaște bine locurile, silește-te sa fii la înălțime si cauta sa înveți. Chiar și cel mai slab dintr-o echipa își poate face datoria. Sa știi ca un tovarăș bun este tot atât de rar ca și un conducător bun. Orice străin care împarte cu tine dragostea de munți să-ți fie camarad, mai ales atunci când este în primejdie sau are nevoie de vreun ajutor sau o privire pe harta ta. Chiar in ghidul pe care il plătești sa vezi un tovarăș si un prieten. Nu fi autoritar fata de el si ai lui, dar nici nu te comporta de parca ați fi mâncat, de când sunteți, din aceeași strachina.
6.Respecta cabana tot asa cum iți respecți propria casa. Fii modest si cere lucruri pe care ti le poate oferi cel mult un hotel. Nu uita ca aici, in creierul munților, portmoneul tău nu mai contează, si ca aici sunteți toți egali. Pioletul, schiurile, zăpada, gheata, noroiul, nu au ce cauta în sufrageria cabanei. Leapada-te de ele, prin urmare, înainte de a intra. Nu transforma locul de odihna si recreație, care este cabana, într-o cârciumă. Nu ocupa toate băncile și mesele cu ranița, pioletul, merindele si picioarele tale. Cartea de impresii sa n-o utilizezi pentru rimele tale proaste sau laude. Este mult mai util sa notezi de unde vii, încotro te duci, mai ales daca te pregătești pentru o ascensiune grea. Urma lasata in acest fel de un turist inlesneste trimiterea la nevoie a ajutoarelor si poate liniști pe cei îngrijorați de soarta lui. Ai dreptul sa ceri un loc de dormit si, daca esti inainte sau dupa un drum, poti sa ti-l alegi pe cel mai bun, dar sa nu eziti sa-1 cedezi celui care, fie ca este epuizat, bolnav, sau ,mai în vârstă decât tine, are nevoie de odihna. Nu te urca iincaltat in pat si nici nu alerga cu boncanci pe scari, mai ales noaptea. Fii prudent când umbli cu lampa si focul. Nu uita ca nu ești stăpânul cabanei, iar îngrijitorul este administratorul unei institutii care indeplineste un rol de mare interes obstesc. Te vei supune deci dispozițiilor sale. Orice loc si orice lucru ce ai folosit sa le lași în aceeași stare in care, venind, ai vrea sa le gasesti. De-ai ales casele fara cabanier, sa ai grija deosebita pentru ceilalți, fie ca-ti sunt tovarăși de locuința, fie ca-ti vor urma. Gandeste-te ca intreaga cabana, cu tot ce cuprinde, reprezinta un bun ce ti-a fost incredintat cu buna credința. Fii econom cu rezerva de lemne, adeseori adusa cu mari sacrificii si in vederea celor ce vor veni dupa tine, paraseste casa dupa ce ai maturat si ai pus toate lucrurile la locul lor. Închide-o bine si nu uita sa lasi banii ce reprezinta reprezinta taxa de cabana si lemne, acolo unde este cazul.
7.Nu fura!Nu fura altora nici liniștea, nici singurătatea ce-o cauta, nici perspectiva. Dar sa nu furi nici bete de schi, curele, frânghii, nici lemnele strânse cu multa truda. Nu fura nici florile pe care natura le-a creat pentru toata lumea. Campul, iarba, arborii trebuiesc ocrotiți. Nu distruge furnicarul, nici chiar din curiozitate "științifică", iar melcul, sarpele inofensiv sau broasca sa nu fie pentru tine fiare salbatice care trebuiesc starpite. Sa vezi in munte un paradis in care te-ai așezat ca un nou Adam, ajuta-l să-și păstreze originalitatea și sfințenia.
8.Nu minți, nu exagera, nu fi lăudăros!Chiar si ascensiunea cea mai dificila este putin lucru fata de alte realizări omenești. Nu-ți da o importanta prea mare si nu cauta sa micșorezi pe alții, chiar dacă sunt începători, persoane în vârsta sau membri ai altei asociații. Nu critica și nu înjura timpul, găzduirea, tovarășii sau legătura de la schi. Nu trebuie sa te legi sau sa-ți bați joc de credințele, datinile, și particularitățile locuitorilor de la munte. Adu-ți aminte ca nu ești decât un oaspete trecător pe aceste meleaguri.
9.Apara onoarea asociației tale și nu numai a aceleia a cărei insigna o porți, ci și a acelei mari comunități care ți-a făcut accesibila lumea munților si care servește o mare idee, nu numai confortul sau. Fii mândru ca faci parte din aceasta comunitate si ca poți sa participi la viata ei. Onorează pe cei care au creat pentru tine, pe maeștrii care au cucerit prima poteca și primele prize spre vârf, precum si pe cei care au pus ultima piatra.
10.Nu profana muntele prin mania recordurilor.
Distribuie:

Recomandat:

Ultimele postari:

Musai sa vezi :))

Search

Google Translate

Postări populare

POSTĂRI POPULARE

Mai poți vedea și:

ULTIMELE POSTĂRi

Mai poti vedea:

Arhivă

Etichete

Albania (2) Ansamblul de mori de apă de la Rudăria (1) Arborele Sequoia (2) Arieșeni (1) Avenul Bortig (1) Babele la Sfat (1) Balcon Bedeleu (2) Balos Beach (1) Banski Suhodol (1) Băile Herculane (1) Bâlea Lac (1) Brana Caprelor Bucegi (1) Brana Caprelor Buila Vanturarita (1) Brana Caprelor Trascau (2) Bulgaria (6) Cabana Barcaciu (1) Cabana Bârcaciu (1) Cabana Buta (2) Cabana Cheia (2) Cabana Ciucaș (1) Cabana Dochia (2) Cabana Groapa Seaca (1) Cabana Mălăiești (2) Cabana Muntele Rosu (1) Cabana Negoiu (1) Cabana Piatra Mare (1) Cabana Piatra Singuratica (2) Cabana Podragu (2) Cabana Suru (1) Cabana Valea Sâmbetei (2) Cabana Voina (1) Canionul 7 Scari (1) Canionul Samaria (1) Carpații de Curbura (1) Carpații Meridionali (21) Carpații Occidentali (4) Carpații Orientali (16) Cascada Apa Spânzurată (1) Cascada Bâlea (1) Cascada Beusnita (1) Cascada Bigăr (1) Cascada Burăul Mare (1) Cascada Cailor (1) Cascada Cârșa (1) Cascada Cociului (1) Cascada de Travertin (2) Cascada Duruitoarea (1) Cascada Evantai (1) Cascada Fecioara Maria (2) Cascada Krushuna (1) Cascada Misterioasa (1) Cascada Moara Dracilor (1) Cascada Moceriș (1) Cascada Modăvița (1) Cascada Pătrăhăiţeşti (1) Cascada Șușara (1) Cascada Vălul Miresei (1) Cascada Vânturătoarea (2) Cascada Vârciorog (3) Cazanele Dunării (1) Căldarea Berbecilor (1) Cătunul Cheia (1) câinii de la stână (1) cel mai înalt vârf din (72) Cerdacul Stanciului (1) Cetatea Mălăiești (1) Cetatea Medievala Bologa (1) Cetatea Trascaului (1) Cheile Băniței (1) Cheile Caprei (1) Cheile Corcoaiei (1) Cheile Crivadia (1) Cheile Dragoiului (1) Cheile Feregari (2) Cheile Galbenei (2) Cheile Jelărăului (1) Cheile Nerei (1) Cheile Rametului (1) Cheile Râmețului (1) Cheile Silosului (1) Cheile Șușara (1) Cheile Tâmnei (1) Cheile Turcului (1) Cheile Țâsnei (4) Cheile Vălișoarei (2) Circuitul Foișoarelor (1) Circuitul Galbenei (3) Coltul Plesii (1) Creasta Cocosului (2) Creasta Cocoșului (1) Creasta Oslea (3) Creasta Sudică (1) Crovul Mare (2) Crovul Medved (1) Crovul Porcului (1) Crucea Albă (1) Custura Sărății (1) Cușma Dorobanțului (1) Drumul lui Deubel (1) Efectul Gloria (1) Fața Pietrii (1) Fântâna Moșului (1) Fereastra Zmeilor (2) Fundatura Ponorului (1) Gaura Turcească (1) Ghețarul de la Scărișoara (1) Giola (1) Golem Korab 2764m (1) Grecia (5) Groapa Ruginoasa (2) Grota cu Aburi (1) Grota Haiducilor (2) Grota lui Serban (1) Grup montan separat (1) Grupa Bucegi (4) Grupa Carpații Maramureșului și Bucovinei (10) Grupa Carpații Moldo-Transilvani (5) Grupa Iezer-Păpușa-Făgăraș (6) Grupa Munții Apuseni (1) Grupa Parâng-Șureanu-Lotrului (2) Grupa Retezat Godeanu (8) Gura Diham (1) Hornul Mare (1) Iezerul Caprei (1) Iezerul Șureanu (1) Iezerul Triunghiular (1) Inelet (1) Insula Creta (3) Insula Thassos (3) Izbucul Cotețul Dobreștilor (1) Izbucul Tauz (2) Jepii Mici (1) Kakoskala (1) Koncheto (1) La 3 pasi de moarte (2) La Lanțuri (1) La Prepeleac (1) Lacul Galesu (1) Lacul Balea (1) Lacul Bucura (2) Lacul Capra (1) Lacul Călțun (1) Lacul Debar (1) Lacul Dracului (1) Lacul Galeș (1) Lacul Gâlcescu (2) Lacul Lala (1) Lacul Lung (2) Lacul Mavrovo (2) Lacul Mândra (1) Lacul Mija (2) Lacul Ohrid (1) Lacul Pencu (1) Lacul Podragu (1) Lacul Podu Giurgiului (1) Lacul Roșiile (2) Lacul Vidal (1) Lacul Vinderel (1) Lacul Vulturilor (1) Lacul Zănoaga (1) Lacul Zănoaga Mare (2) Louki (1) Louki Mytika (1) Lumea Pierduta (2) Lumea Pierdută (1) Macedonia (2) Marcajele si indicatoarele turistice (1) Marele Grohotiș (1) Masivul Buila Vânturarița (2) Masivul Cozia (1) Masivul Muntele Mare (7) Masivul Muntele Mic (3) Masivul Piatra Mare (1) Masivul Piule-Iorgovanu (7) Masivul Postăvarul (1) Masivul Vlădeasa (1) Minele de fier medievale (1) Muntele Cetii (1) Muntele Olimp (1) Muntii Apuseni (1) Muntii Rez (1) Munții Almăjului (5) Munții Aninei (6) Munții Apuseni (3) Munții Baiului (1) Munții Balcani (3) Munții Banatului (3) Munții Bârgău (1) Munții Bihor (30) Munții Bucegi (5) Munții Călimani (3) Munții Căpățânii (3) Munții Ceahlău (2) Munții Cernei (8) Munții Cindrel (6) Munții Ciucaș (4) Munții Codru Moma (2) Munții Cozia (1) Munții din Romania (1) Munții Dobrogei (1) Munții Dognecei (1) Munții Făgăraș (23) Munții Găina (2) Munții Ghițu (1) Munții Gilău (2) Munții Giumalău (1) Munții Giurgeului (1) Munții Godeanu (2) Munții Grohotiș (1) Munții Gurghiului (1) Munții Gutâi (1) Munții Harghita (1) Munții Hășmaș (2) Munții Iezer-Păpușa (1) Munții Igniș (1) Munții Întorsurii (1) Munții Latoriței (1) Munții Lăpușului (1) Munții Locvei (4) Munții Lotrului (3) Munții Maramureșului (2) Munții Măcin (1) Munții Mehedinți (11) Munții Meseș (1) Munții Metaliferi (1) Munții Neamțului (1) Munții Nemira. traversare (1) Munții Oaș (1) Munții Parâng (9) Munții Penteleu (1) Munții Piatra Craiului (3) Munții Pirin (1) Munții Plopiș (1) Munții Poiana Ruscă (2) Munții Rarău (1) Munții Retezat (12) Munții Rila (1) Munții Rodnei (4) Munții Siriu (1) Munții Suhard (1) Munții Șes (1) Munții Șureanu (6) Munții Trascăului (41) Munții Tulișa (1) Munții Țaga (1) Munții Țarcu (1) Munții Țibleș (1) Munții Vâlcan (3) Munții Vlădeasa (1) Munții Vulcan (2) Munții Zărand (1) Muzeul Viu "La Origini" (1) Nordica (1) Ochii lui Dumnezeu (1) Ochiul Albastru (1) Ochiul Balaurului (1) Ochiul Bei (1) Padis (8) Padiș (2) Palaghia (1) Palma lui Dumnezeu (1) Paradise Beach (1) Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița (1) Pestera Caput (1) Pestera Cetatile Radesei (3) Pestera Podului (1) Peștera Bisericuța (5) Peștera Bolii (1) Peștera Calului (1) Peștera Căput (1) Peștera Coiba Mare (2) Peștera Coiba Mica (1) Peștera cu Apa (1) Peștera de la Groși (5) Peștera Devetashka (1) Peștera Focul Viu (1) Peștera Ghețarul de la Vârtop (1) Peștera Haiducilor (1) Peștera Liliecilor (1) Peștera lui Peștereanu (2) Peștera Maarata (1) Peștera Poarta Lui Ionele (1) Peștera Prohodna (1) Peștera Romanești (1) Peștera Soroniște (1) Peștera Valea Cetății (1) Peștera Vodopada (1) Peștera Zâduită (1) Piatra Butanului (2) Piatra Cetii (1) Piatra Cheii (1) Piatra Craivii (2) Piatra cu Urda (1) Piatra Grohotișului (1) Piatra Iorgovanului (3) Piatra Iorgovanului 2014m (1) Piatra Lăcrimată (1) Piatra lui Lucaci (1) Piatra Mare a Cloșanilor (1) Piatra Mica (1) Piatra Pușcată (1) Piatra Secuiului (4) Piatra Singuratica (1) Pietrele Albe (1) Pietrele Doamnei (1) Piscina Albastra (1) Piscul Negru (2) Platoul Carstic Ciumerna (6) Poarta Zmeilor (3) Podul Lui Dumnezeu (1) Podul Suspendat din Dâlma Ciocanelor (1) Poiana Balta Cerbului (1) Poiana cu Narcise (2) Poiana Glavoi (6) Poiana Glăvoi (1) Poiana Neamțului (1) Poiana Pelegii (2) Poiana Ponor (1) Poiana Țâsnei (1) Poienile Porcului (1) Portița Viștei (1) Porțile Închise (1) Prăpastia Ursului (1) Refugiul Agatat (1) Refugiul Agățat (1) Refugiul Călțun (1) Refugiul Turneanu (1) Retezatul Mic (3) Rimetea (3) Santinela (1) Scaunul Domnului (1) Scărița Belioara (5) Scocul Iarului (2) Scocul Urzicarului (1) Scutul Dobrogean (1) Spectrul Brocken (1) Spinarea Balaurului (3) Stâna lui Burnei (1) Strunga Doamnei (3) Șaua Jigora (1) Șaua Podragu (1) Șaua Șteflesti (1) Tăul dintre Brazi (1) The Blue Eye (1) Tigăile Mari (1) Trasee turistice Munții Trascăului (1) traseu Vârful Șerbota (1) traversări (6) Turnu Rosu (1) ț ă â (1) utile (5) Valea Gaura (1) Valea lui Stan (1) Varful Borăscu (1) Varful Galbena (1) Vârful Albele 2013m (1) Vârful Arcer (1) Vârful Ardascheia (5) Vârful Arjana (1) Vârful Baiul Mare (1) Vârful Bătrâna (1) Vârful Biharia (2) Vârful Bihor (5) Vârful Biserica Motului (1) Vârful Bistriciorul (1) Vârful Bodea (1) Vârful Bora (1) Vârful Boul (1) Vârful Bran (1) Vârful Brusturu (1) Vârful Bucsoiu (2) Vârful Bucura Dumbrava (3) Vârful Bucura1 (1) Vârful Buhăescu Mare (1) Vârful Capra (2) Vârful Capul Dealului (1) Vârful Cațaveiu 2287m (1) Vârful Căleanu (1) Vârful Cârja (3) Vârful Chica Fedeleșului (1) Vârful Chicera Comorii 1475m (1) Vârful Cindrel (2) Vârful Ciortea Est (1) Vârful Ciortea Vest (1) Vârful Ciucaru Mare (1) Vârful Ciucaș (2) Vârful Ciuha Mare (1) Vârful Coasta lui Rus (1) Vârful Colții Obârșiei (1) Vârful Corhanul Mare (1) Vârful Cornul Călțunului (1) vârful Coștegu (1) Vârful Cozia (2) Vârful Cristești (1) Vârful Cucurbăta Mare (5) Vârful Culmea Poeții (1) Vârful Custura (3) Vârful Dara (2) Vârful Dara 2500m (1) Vârful Data (1) Vârful Dâmbău (2) Vârful Dealul Mare (1) Vârful Domogled (2) Vârful Drocea (1) Vârful Farcău (1) Vârful Farcu (1) Vârful Fața lui Ilie (1) Vârful Foltea (1) Vârful Găina (1) Vârful Găuri (1) Vârful Gârbova (1) Vârful Gemănarea (1) Vârful Ghițu (1) Vârful Giumalău (1) Vârful Godeanu (1) Vârful Grohotiș (1) Vârful Gropșoarele (2) Vârful Gugu (1) Vârful Harghita Mădăraş (1) Vârful Hăghimașu Mare (1) Vârful Hășmașul Mare 1792m (2) Vârful Hârtopul Darei (1) Vârful Hârtopul Darei 2506m (1) Vârful Heniul Mare (1) Vârful Iezerul Mare (1) Vârful Igniș (1) Vârful Inălățul Mare (1) Vârful Ineu (1) Vârful Ineuț (1) Vârful Izerului 2429m (1) Vârful Izoiu (1) Vârful Korab 2764m (1) Vârful Kutelo (1) Vârful la Fundul Bândei 2454m (1) Vârful La Om (Piscul Baciului) (2) Vârful Laițel (1) Vârful Laițel 2390m (1) Vârful Leordișului (1) Vârful Lespezi (4) Vârful lui Pătru (1) Vârful lui Stan (2) Vârful Mare (1) Vârful Măgura (1) Vârful Măgura Mare (1) Vârful Măgura Priei (1) Vârful Mălâia (1) Vârful Mihăilecu (1) vârful Mija (1) Vârful Mircii (2) Vârful Moldoveanu (4) vârful Muncelului (1) Vârful Muntele Mic (2) Vârful Muntele Rosu (1) Vârful Musala (1) Vârful Mușetescu 2495m (1) Vârful Mytikas (1) Vârful Neamțului (1) Vârful Nedeia (1) Vârful Negoiu 2535m (4) Vârful Negoiu Unguresc (1) Vârful Negovanu (1) Vârful Nemira Mare (1) Vârful Netedu (1) Vârful Ocolit (2) Vârful Omu (4) Vârful Omului (1) Vârful Oslea (3) Vârful Padeș (1) Vârful Parângul Mare (3) Vârful Parângul Mic (1) Vârful Păpușa (4) Vârful Părăginoasa (1) Vârful Peleaga (5) Vârful Penteleu (1) Vârful Piatra Arsa (1) Vârful Piatra Ascuțită (1) Vârful Piatra Grăitoare (3) vârful Piatra Tăiată (1) vârful Piatra Vâscului (1) vârful Pietrele Albe (1) Vârful Pietrosu Călimani (1) Vârful Pietrosul Rodnei (2) Vârful Piliștea (1) Vârful Piule Iorgovanu 2081m (2) vârful Plaiului (1) Vârful Pleșu (1) Vârful Podeanu (1) Vârful Poienița 1437m (1) Vârful Pop Ivan (1) Vârful Postăvarul (1) Vârful Prejba (2) Vârful Presaca Coiagiului (1) Vârful Prisecu (1) Vârful Prislop (1) Vârful Prișca (1) Vârful Râpa (1) Vârful Retezat (4) Vârful Roșu (1) Vârful Saca Mare (1) Vârful Scara (2) Vârful Skala (1) Vârful Stoienița (1) Vârful Stracioru (1) Vârful Surdu (2) Vârful Suru (2) Vârful Svinecea Mare (2) Vârful Șandru Mare (1) vârful Șerban (1) Vârful Ștefanu (1) Vârful Șteflești (1) Vârful Șteviei (1) Vârful Șușcu (1) Vârful Tătaru (1) Vârful Timios Stavros 2456m (1) Vârful Toaca (1) Vârful Trescovăţ (1) Vârful Tulișa (1) Vârful Turcina Negovanului (1) Vârful Țagla (1) Vârful Țarcu (1) Vârful Țibleș (1) Vârful Țuțuiatul (1) Vârful Ugerului (3) Vârful Urlea 2473m (1) Vârful Văratec (1) Vârful Vânătarea Lui Buteanu (3) Vârful Vânturarița Mare (1) Vârful Vihren (2) Vârful Viștea Mare (4) Vârful Vlădeasa (1) Vârful Vulcan (2) Vârful Vultureasa (1) Vârful Ypsarion (1) Vârful Zăganu (1) Zăpodie (1)

Mai poți vedea:

Au trecut pe aici:

Mai poți vedea și:

Ne găsești si pe:

Contact

Nume *

E-mail *

Mesaj *